Home » Duurzaam
Hoe duurzaam?
 
Op een keer tikte ik in de uitverkoop een paar bollen mooi glanzend katoengaren op de kop. Daar ging ik bloempjes van haken. Die knoopte ik dan weer aan elkaar tot veelkleurige armbandjes. Leuk om te zien dat kinderen er zo blij van werden! Maar op een gegeven moment was het garen op, en ging ik me verdiepen in de verschillende kwaliteiten van katoengaren.
Je komt dan al snel tot de ontdekking dat zo'n bol niet aan een plant groeit, maar dat er heel veel arbeid en energie voor nodig is. En dat er veel oneerlijkheid bestaat in dat proces. Oneerlijkheid voor mensen, oneerlijkheid voor het milieu.
Gelukkig stuitte ik ook op goede initiatieven. Biologische en fair trade (eerlijke handel) gedachten, die worden uitgevoerd en toegepast. Dat resulteert in garens die letterlijk en figuurlijk goed aanvoelen!
 
Alle katoen gebruikt in deze shop is biologisch, en veelal met het GOTS-keurmerk (zie toelichting onderaan pagina). Het bamboegaren is niet biologisch, maar voor de teelt van bamboe zijn geen bestrijdingsmiddelen nodig. Het bamboegaren heeft het Fairtrade-keurmerk.
 
Voor uitleg van de verschillende keurmerken, zie onderaan deze pagina.
 
Garens:
(voor kleuren zie: info)
 

Alba (BC Garn)

100% organic cotton
GOTS certified
(geverfd volgens GOTS,
Global Organic Textile Standards)

 

Eco Baby (Debbie Bliss)

100% organic cotton
fair trade collection

 

Linea Pura (Lana Grossa)

100% Bio Baumwolle

 

Ecoknit (Ziddlesticks Knitting)

100% organic cotton
Grown in colours (niet geverfd)
Eco-keurmerk, Native Cotton

 

Pakucho (Trikoo)

Natuurlijk gekleurde katoen
Biologisch & Fairtrade
 

Økologisk - Fairtrade Pimabomuld (Butik Strik)

Katoen
Fairtrade
Handgeverfd
 

Bamboo (Be Sweet)

Bamboegaren uit Zuid-Afrika
(This yarn was hand dyed and balled by women in South Africa under a job creation program that has offered opportunity in an economically depressed rural region with a 75% unemployment rate. Enjoy this beautiful product knowing that you have brought hope into a South African community and that a portion of your purchase is helping support the local school!))
Ecofriendly
Antibacterial
 

Bambino Taffy (Be Sweet)

70% organically grown cotton
30% bamboo
 
 
 

(klik op keurmerk voor uitleg)

terug naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(advertentie:)